Komunia 2021
Menu obejmuje czas trwania uroczystości od 3 godzin do 6 godzin w zależności od wyboru wersji menu, obsługę kelnerską, wynajem sali, uroczyste przystrojenie stołu.
Dla dzieci plac zabaw wewnątrz obiektu o powierzchni ok. 120m2 z konstrukcją zabawową.
Propozycja I
Zupa:
Rosół wołowo – drobiowy z kluseczkami domowymi i kąskami mięsnymi 250ml
Dania główne podane na półmiskach:
Grillowana polędwiczka wieprzowa marynowana w ziołach podana z sosem grzybowym 100 g
Tradycyjne roladki drobiowe nadziewane masłem i natką w złocistej skorupce 90 g
Łosoś zapiekany w cieście francuskim z szpinakiem 110 g
Ziemniaki z wody, frytki,
Surówka z białej kapusty, rzodkiewki i ogórka świeżego,
Surówka z marchewki, jabłka z sokiem z pomarańczy,
Warzywa blanszowane,
Sos pieczeniowy
Deser:
Krem śmietankowy z chrupką czekoladową posypką 60 ml
Słodki bufet:
Wybór ciast
(dwa rodzaje do wyboru)
Sernik królewski 100 g
Szarlotka 100 g
Delicja czekoladowa 100 g
Ciasto jogurtowe z malinami i czarną porzeczką 100 g
Owoce sezonowe
Napoje:
Kawa, herbata,
woda niegazowana w dzbankach
soki owocowe w w dzbankach (1l na osobę)
Cena 159 zł / os.*
Propozycja II
Zupa:
Rosół drobiowy z makaronem i kawałkami kurczaka 250 ml
Dania główne podane na półmiskach:
Pieczona pierś z kurczaka nadziana warzywami i serem 90 g
Roladki wieprzowe nadziewane fasolką szparagową i boczkiem 110 g
Dorsz w marynacie z musztardy francuskiej zapiekany w cieście francuskim 100 g
Ziemniaki z wody, frytki,
sos ziołowy,
Surówka z białej kapusty, rzodkiewki i ogórka świeżego,
Surówka z marchewki, jabłka z sokiem z pomarańczy,
Cukinia duszona w curry
Deser:
Krem czekoladowy z sosem wiśniowym 60 ml
Słodki bufet:
Wybór ciast
(dwa rodzaje do wyboru)
Sernik królewski 100 g
Szarlotka 100 g
Delicja czekoladowa 100 g
Ciasto jogurtowe z malinami i czarną porzeczką 100 g
Owoce sezonowe
Zakąski zimne:
Pstrąg z musem koperkowym w cytrynowym auszpiku 60 g
Pieczeń wieprzowa z cukinią i jajkiem przepiórczym 50 g
Terina drobiowa z szpinakiem i serem bałkańskim 50 g
Roladki z sera nadziewane pastą twarogową 50 g
Sałatka grecka z sosem winegret 50 g
Sałatka chłopska z pieczonym mięsem 50 g
Pieczywo, masło
Napoje:
Kawa, herbata,
woda niegazowana w dzbankach
soki owocowe w w dzbankach (1l na osobę)
Cena 189 zł / os.*
Propozycja III
Zupa
Krem z pomidorów o aromacie bazylii podana z kluseczkami mięsnymi i grzaneczkami 250 ml
Dania główne podane na półmiskach:
Zrazy wołowe nadziewane kasza pęczaki, grzybami i boczkiem 110 g
Medaliony z indyka duszone w sosie paprykowym 90 g
Łosoś pieczony marynowany w białym winie i koperku 100 g
Ziemniaki opiekane, frytki,
Surówka z białej kapusty, rzodkiewki i ogórka świeżego,
Surówka z marchewki, jabłka z sokiem z pomarańczy,
Buraczki zasmażane
Sos pieczeniowy
Deser:
Galaretka z maślanki z sosem truskawkowym 60 ml
Słodki bufet:
Wybór ciast
(dwa rodzaje do wyboru)
Sernik królewski 100 g
Szarlotka 100 g
Delicja czekoladowa 100 g
Ciasto jogurtowe z malinami i czarną porzeczką 100 g
Owoce sezonowe
Zakąski
Pstrąg wędzony z naszej wędzarni 60 g
Pasztet z kaczki pieczony w cieście francuskim 50 g
Rozbeft z musem chrzanowym 50 g
Rolada drobiowa z podgrzybkiem 50 g
Sałatka z brokuł, szynki i sera z sosem koktajlowym 50 g
Mix sałata z serem bałkańskim i sosem winegret 50 g
pieczywo, masło
Napoje:
Kawa, herbata,
woda niegazowana w dzbankach
soki owocowe w w dzbankach (1l na osobę)
Cena 199 zł / os.*
*Cena obowiązuje dla min. 20 osób, poniżej tej liczby cena ulega zmianie.