Hotel Prawdzic Resort&Conference Gdańsk, Gdańsk

Święta Bożego Narodzenia w Restauracji 2019

Newsletter

Zapisz się na newsletter

Święta Bożego Narodzenia w Restauracji 2019

Staropolskim zwyczajem chcielibyśmy zaprosić Państwa do spędzenia  Świąt Bożego Narodzenia 2019

w niepowtarzalnej atmosferze malowniczych wnętrz Prawdzic Resort&Conference.

Dźwięki kolęd, uroczysty stół wprowadzą Państwa w magiczną atmosferę Świąt.

 

Specjalne menu dla niejadków

Spotkanie ze Świętym Mikołajem 24 grudnia

Animacje w placu zabaw "Hocki Klocki" 25 i 26 grudnia

 

Serdecznie zapraszamy

 



Uroczysta kolacja wigilijna

24 grudnia: 16:00-20:00

 

Ciepły bufet

Barszcz czerwony z pasztecikiem drożdżowym nadziany postną kapustą

Wigilijna zupa z karpia z kruchą włoszczyzną i kluseczkami

Filet z karpia marynowany w tymianku, cebuli i czosnku smażony na klarowanym maśle

Dorsz o miodowo musztardowej nucie owinięty ciastem francuskim

Pierogi z kapustą i grzybami okraszone cebulka

 

 Zimny bufet

Rolada z białych ryb i łososia

Pstrąg nadziany musem koperkowym

Dorsz w sosie warzywno pomidorowym

Śledź marynowany w burakach z chutney cebulowym 

Tartinki z kremowym serkiem i wędzonym łososiem

Rozbef wołowy z sosem chrzanowym

Schab nadziany musem z suszonej śliwki

Pasztet świąteczny

Szynka z naszej wędzarni pachnąca dymem dębowym 

Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem jogurtowym

Sałatka z marynowanego selera i orzechów

 

Słodki bufet

Migdałowiec

Tradycyjna kutia

Serniczki cynamonowe

Tradycyjny makowiec zawijany

Piernik w polewie czekoladowej

Kompot z suszu, woda niegazowana, soki owocowe, kawa, herbata 

Cena

159 zł/osoba                                80 zł/dziecko 3-12 lat

 


Pierwszy dzień świąt

25 grudnia: 14:30-17:30

 

Świąteczny bufet

Rosół na wiejskiej kaczce z kluseczkami domowymi

Krem z burakówi gotowany na gęsinie

Dorsz zapiekany pod kiszoną kapustą z grzybami 

Żeberka wołowe w staropolskiej piwnej marynacie  

Pierś drobiowa nadziana kaszą gryczaną niepaloną i chrupiącymi warzywami 

Golce kociewskie 

Ziemniaki z wody z koperkiem okraszone klarowanym masłem 

Kapusta czerwona duszona ze śliwką i  czerwonym winie 

Surówka z selera i rodzynek 

Bufet słodki pachnący świętami 

Kawa, herbata, sok, woda

Cena

115 zł/osoba                                    65 zł/dziecko 3-12lat

 


Drugi dzień świąt

26 grudnia: 14:30-17:30

 

Świąteczny bufet

Zupa grzybowa z łazankami

Żuławska kwaśnica

Pieczony dzwonek pstrąga z masłem migdałowym 

Pierś z indyka pieczona w glazurze z miodu podlewana cydrem 

Schab duszony w sosie myśliwskim 

Ryż z chrupiącymi warzywami 

Ziemniaki opiekane pachnące ziołami 

Kapusta duszona z curry i melonem 

Surówka z marchewki z rodzynkami i sokiem z pomarańczy

Bufet słodki pachnący świętami

Kawa, herbata, sok, woda

Cena

115 zł/osoba                                    65 zł/dziecko 3-12lat

 

 

Dodatkowe Menu Świąteczne dla niejadków

Rosół z makaronem

Kawałki kurczaka z przysmakiem dziadka Mroza ( nugetsy )

Kąski drobiowe z „kulą śniegową” ( kawałki kurczaka pieczone w piecu z ziemniakami puree )

Puszyste naleśniki z twarożkiem śnieżynki 

 

Oferty specjalne już od 100 /szt.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij